Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019

Υπέρ πολλαπλών Κυρίων;

Ένα κείμενο για την ορθόδοξη Εξομολόγηση και τα γενετήσια αμαρτήματαΓέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός. Σαρκωμένη συνέχεια της ασκητικής παράδοσης
Παραπέμπω στη συνέχεια σε ένα εξαιρετικό, "ἅλατι ἠρτυμένον" (Κολ. 4, 6) κείμενο του συναδέλφου Αν. Πολυχρονιάδη, το οποίο δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην έγκριτη ιστοσελίδα ΡΟΜΦΑΙΑ.

Στην παρέμβασή του αυτή ο Δρ. Πολυχρονιάδης ανατέμνει in brevis το "ακανθώδες" ζήτημα των γενετήσιων, κοινώς σεξουαλικών, αμαρτημάτων και του τρόπου αντιμετώπισής τους από την Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία στο πλαίσιο του ιερού μυστηρίου της Εξομολογήσεως και εντός της αγιογραφικής και πατερικής Παραδόσεως. 

Την αφορμή για την παρέμβαση αυτή έδωσε ένα "αθεολόγητο" κείμενο "διαδικτυακής περσόνας", στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ καταγγέλλεται συλλήβδην ο ορθόδοξος κλήρος ως εξουσιαστής ψυχών μέσω του ελέγχου της σεξουαλικότητας και επιχειρείται εμμέσως πλην σαφώς η ολική ανατροπή της ορθόδοξης ασκητικής διδασκαλίας και βιωτής όπως αυτή αποτυπώνεται στην ΚΔ και τους Πατέρες της Una Sancta.

Το κείμενο του Δρ. Πολυχρονιάδη ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου