Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Αρμένιοι, Βελλά και «Χαρά Θεού»

Τηλεοπτική εμφάνισή μου στην ΕΤ3 για τον Χριστιανισμό των Αρμενίων και τις δογματικές μας διαφορές με φόντο την ΑΕΑ Βελλάς

 

Σοβιετικό γραμματόσημο για τον σεισμό στην Αρμενία το 1988 (προσωπική συλλογή)
Στον κατωτέρω υπερσύνδεμο μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την εκπομπή «Χαρά Θεού» της ΕΤ3, η οποία προβλήθηκε την Πέμπτη 19/10/2017. Στην εκπομπή είχα την τιμή να προσκληθώ -μαζί με άλλους τρεις ομιλητές από την αρμενική πλευρά - και να μιλήσω για την ιστορία της αρμενικής Εκκλησίας, τους αντιχαλκηδονίους Χριστιανούς (στους οποίους αριθμούνται οι Αρμένιοι) και κυρίως για την ουσία της δογματικής διαφοράς τους από την Ορθοδόξη Καθολική Εκκλησία. Το γύρισμα με τον υποφαινόμενο πραγματοποιήθηκε στον ειδυλλιακό αύλειο χώρο της ΑΕΑ Βελλάς.


Την εκπομπή παρουσιάζει ο εξαίρετος συνάδελφος Γ. Μελισσίδης και στήνει αριστοτεχνικά από τη θέση του σκηνοθέτη και εικονολήπτη ο Δ. Μουρτζόπουλος. Την εκπλήσσουσας πρωτοτυπίας μουσική υπογράφει ο Γιάννος Αιόλου. 

Δείτε την εκπομπή εδώ

1 σχόλιο:

  1. "ΧΑΡΑ ΘΕΟΥ ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣ..." Das mit diesem Video verbundene YouTube-Konto wurde aufgrund mehrerer Meldungen Dritter über Urheberrechtsverletzungen gekündigt. Schade!

    ΑπάντησηΔιαγραφή