Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Θεολογία και Ποιμαντική

«Θεολογία καί Ποιμαντική» - Επέτειος Εικοσαετίας - Εορτή Μητροπολίτου


Ο άγιος Ναυπάκτου και ο άγιος Αιτωλοακαρνανίας
με μερικούς εκ των συνέδρων 
Ολοκληρώθηκαν στη Ναύπακτο με επιτυχία οι εόρτιες εκδηλώσεις με αφορμή τα ονομαστήρια καθώς και τη συμπλήρωση 20 ετών ευδοκίμου αρχιερατείας του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου.

Την αυλαία άνοιξε το Σάββατο 3/10/2015 το θεολογικό συνέδριο "Θεολογία και Ποιμαντική", στο οποίο συμμετείχαν δόκιμοι πανεπιστημιακοί θεολόγοι, κληρικοί και λαϊκοί, Ακολούθησε ο Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου, ενώ την Κυριακή, ημέρα μνήμης του αγίου Ιεροθέου Α΄ επισκόπου Αθηνών, τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου παρέστη και συμπροσευχήθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.



Το θεολογικό συνέδριο, στο οποίο είχα στην τιμή να κληθώ και να συμμετάσχω, υπήρξε ιδιαιτέρως επιτυχές. Οι εισηγητές είχαν την ευκαιρία να αναπύξουν μια θεματολογία που κάλυπτε σχεδόν όλο το φάσμα της ορθόδοξης θεολογικής σκέψης και εκκλησιαστικής ζωής. Με τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους κατάφεραν να δώσουν το απαραγνώριστο στίγμα μιας θεολογικής μαρτυρίας που αναδεικνύει τον ζωντανό και πάντα επίκαιρο πλούτο της πατερικής εκκλησιαστικής παράδοσης εμμένοντας στον ποιμαντικό, θεραπευτικό και δοξολογικό χαρακτήρα της θεολογίας ως λειτουργίας του εκκλησιαστικού σώματος. Συναφώς παρουσιάστηκε και αποτιμήθηκε η ογκώδης συγγραφική προσφορά του τιμωμένου ιεράρχη.

Παραπέμπουμε για περισσότερες πληροφορίες και πλούσιο φωτορεπορτάζ σχετικά με το διήμερο στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου, Εκκλησιαστική Παρέμβαση εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου