Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Το ανθρώπινο "πρόσωπο" στην σύγχρονη Ορθόδοξη Θεολογία

Εισήγησή μου στην Ημερίδα "Τα προσωπεία του προσώπου" του Συλλόγου Θεολόγων ΜΕΘΕΞΙΣ


Παραπέμπω εδώ στην έγκριτη ιστοσελίδα ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ, όπου αναρτήθηκε μαγνητοσκοπημένη εισήγησή μου με θέμα την ιστορικοκριτική επισκόπηση της ορθόδοξης θεολογικής θεώρησης του ανθρώπου ως "προσώπου" στον 20ο αιώνα.
Η εισήγηση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο Ημερίδας με θέμα "Τα προσωπεία του προσώπου", που διοργάνωσε ο αρτισύστατος και πολλά υποσχόμενος Σύλλογος Θεολόγων ΜΕΘΕΞΙΣ. 

Η εισήγησή μου διαρθρώθηκε σε τέσσερα μέρη, τα οποία αντιστοιχούν σε τέσσερις εμβληματικές προσωπικότητες της θεολογίας του προσώπου τον 20ο αιώνα και εκθέτουν κριτικά τη σχετική διδασκαλία τους: Βλ. Λόσκι, π. Ντ. Στανιλοάε, Γέρων Σωφρόνιος (Σαχάροφ) και Περγάμου Ιωάννης (Ζηζιούλας).  



Στην Ημερίδα μίλησαν, εκτός από τον υποφαινόμενο, οι Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και αγιου Βλασίου κ. κ. Ιερόθεος, ο Επίκ. Καθηγητής του ΕΚΠΑ Ν. Ξιώνης, ο Αναπλ. Καθηγητής του ΕΚΠΑ Κ. Κορναράκης, ο Δρ. Θεολογίας Γ. Σίσκος και ο Καθηγητής της ΑΕΑ Θεσσαλονίκης π. Ν. Λουδοβίκος, ενώ ματαίωσε την προγραμματισμένη συμμετοχή του ο π. Δ. Μπαθρέλλος.

Παρακολουθήστε την εισήγησή μου ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου