Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Βιβλιοπαρουσίαση: Ναυπάκτου Ιεροθέου, Αποστολή και ιεραποστολή στη Μέση Ανατολή.


Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου με τίτλο: Αποστολή και Ιεραποστολή στη Μέση Ανατολή (Λίβανο, Συρία), Λεβαδεία 2015.





Στην κατάμεστη αίθουσα του πνευματικού κέντρου της Μητροπόλεως Ναυπάκτου παρουσιάσθηκε στις 30 Μαρτίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00 το νέο βιβλίο-μαρτυρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό, αν όχι μοναδικό γεγονός στην εργογραφία του χαλκέντερου συγγραφέα, αφού συνιστά ένα συγκλονιστικό ημερολόγιο καταγραφής των εμπειριών του από το χρόνια της παραμονής του στο Λίβανο και τη Συρία, οπότε και δίδαξε στο Ορθόδοξο Θεολογικό Πανεπιστήμιο του Μπάλαμαντ (Λιβάνου).

Η εκδήλωση συμπίπτει με την έναρξη της 6η εβδομάδας των νηστειών, η οποία ανακηρύχθηκε από την Δ. Ι. Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος εβδομάδα προσευχής για τους μαρτυρικά δοκιμαζόμενους αδελφούς Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής.


Στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο π. Θωμάς Βαμβίνης, μίλησαν οι Πέτρος Πιτσιάκκας, Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, Γεώργιος Δ. Παναγόπουλος, Επίκ. Καθηγητής ΑΕΑ Βελλάς Ιωαννίνων και διαβάστηκε εισήγηση του ειδικού ερευνητή θεμάτων Ισλάμ και Μέσης Ανατολής Ευαγγέλου Βενέτη. Στην εκδήλωση προβλήθηκε σχετικό φωτογραφικό υλικό, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε παρέμβαση του συγγραφέα, Μητροπολίτου Ναυπάκτου, ο οποίος ανέδειξε πτυχές του διακονικού έργου του ανάμεσα στους «Ρωμηούς Ορθόδοξους» αδελφούς μας της πολύπαθης περιοχής, που πορφύρωσε με το πανάγιο Αίμα Του ο ίδιος Κύριός μας, και ανέδειξε με βιωματικό τρόπο την οικουμενικότητα του Ελληνισμού στις πνευματικές διαστάσεις της Ρωμηοσύνης και όχι ενός καταθλιπτικά επαρχιωτικού «ελλαδισμού». Ακολούθησε συζήτηση, στην οποία ξεκάθαρα εκδηλώθηκε η ο προβληματισμός και η οδύνη για τις τραγικές εξελίξεις στις περιοχές όπου η πίστη του Ναζωραίου απειλείται με πλήρη εκρίζωση από τις αρχέγονες κοιτίδες της. 
   

2 σχόλια: