Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ησυχασμός και Παράδοση

Συνέντευξή μου στην ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ με θέμα:
"Η ησυχαστική μέθοδος στην εκκλησιαστική Παράδοση"

Προφήτες Ηλίας και Ελισσαίος: Προφητική διαδοχή ως τύπος και εικών της αποστολικής διαδοχής στη θεοπτική πείρα

Αναρτώ εδώ σύνδεσμο για τη σημαντικότατη ιστοσελίδα Πεμπτουσία, όπου οι αναγνώστες μου μπορούν να δουν και να ακούσουν το α΄ μέρος συνέντευξης που παραχώρησα στον έγκριτο δημοσιογράφο Βασ. Χάδο με θέμα "Η ησυχαστική μέθοδος στην εκκλησιαστική Παράδοση".

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Εξετάσεις Σπτεμβρίου 2016

Το πρόγραμμα των εξεταζομένων μαθημάτων


Εν όψει των εξετάσεων του Σεπτεμβρίου 2016 αναρτώ και εδώ την ανακοίνωση που ούτως ή άλλως έχει δημοσιευθεί από τις αρχές Ιουλίου στην ιστοσελίδα της ΑΕΑ Βελλάς. Στους φοιτητές μου εύχομαι καλή επιτυχία και καρποφόρα ακαδημαϊκή χρονιά.



Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Ένας σπουδαίος Ιταλός υπερασπίζεται τα Αρχαία Ελληνικά

Επιστολή διαμαρτυρίας του Franco Montanari προς τον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη σχετικά με την υποβάθμιση της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών



Και στο πρόσφατο παρελθόν εκφράσαμε από το παρόν ιστολόγιο την αγωνία μας για τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στην ελληνική εκπαίδευση με αφορμή τη σημαντική επιστολή που απέστειλαν στην πολιτική ηγεσία του τόπου διαπρεπείς κλασικοί φιλόλογοι της πατρίδας μας. 

Σήμερα αντιγράφω από την ιστοσελίδα Iefimerida ανάλογη επιστολή που απέστειλε προς τον κ. Φίλη η Διεθνής Ομοσπονδία Κλασικών Σπουδών διά χειρός του προέδρου της Φράνκο Μοντανάρι. Στην επιστολή εκφράζεται η δυσάρεστη έκπληξη των μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας για την επιχειρούμενη υποβάθμιση της κλασικής παιδείας στη χώρα καταγωγής της!